Direct deze website verlaten

Jongeren

Voel je je thuis onveilig?

Voel je je thuis onveilig, bijvoorbeeld omdat je ouders of verzorgers vaak heftige ruzie hebben? Of wordt een van hen wel eens zo boos op jou dat het je pijn doet? Of om een heel andere reden? Dan is het goed dat je hulp gaat zoeken. Hoe eerder je hulp krijgt, hoe beter.

Met iemand praten

Het is goed om er met iemand over te praten. Kies iemand die jij vertrouwt. Dit kan je oom of tante zijn, je opa of oma, de buurman of buurvrouw of iemand op school. Maar je kunt ook met iemand praten die je nog helemaal niet kent, bijvoorbeeld een medewerker van Veilig Thuis.

 

Veilig Thuis: 0800 - 2000
Als je wilt dat er iemand naar jou luistert of je hebt vragen, dan kun je bellen met Veilig Thuis. Dit nummer is gratis en 24 uur per dag te bereiken. Als je het vervelend vindt om je naam te zeggen, hoef je dat niet te doen.

Kindertelefoon: 0800 - 0432
Je kunt ook bellen met de Kindertelefoon. Dit nummer is iedere dag van 14.00 tot 20.00 uur te bereiken. Je kunt ook chatten met de Kindertelefoon: klik hier om naar de chatpagina te gaan. Door-de-weeks kun je chatten van 11.00 tot 20.00 uur. In het weekend kun je chatten van 14.00 uur tot 20.00 uur. Als er niemand is, zie je geen chatbutton.

Noodnummer: 112
Dit nummer kun je bellen als je in nood bent. Als je vertelt wat er aan de hand is, helpt de politie je verder.

© 2019 Veilig Thuis Gelderland-Midden