Direct deze website verlaten Wis geschiedenis

Open je ogen voor kindermishandeling

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 119.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Dat is gemiddeld 1 kind per klas. Ook sterven elk jaar naar schatting nog steeds tientallen kinderen aan de gevolgen van kindermishandeling. 

De focus in de campagne ‘Open je ogen voor kindermishandeling' ligt op de rol van omstanders. Kindermishandeling gaat ons allemaal aan en het goede nieuws is dat je er altijd íets aan kunt doen. Ook als je twijfelt.

Signalen van kindermishandeling
Tijdens de Week tegen Kindermishandeling vraagt Veilig Thuis aandacht voor signalen van kindermishandeling én om in actie te komen. Wat zie je? Wat voel je? Wat is er veranderd? Het is soms lastig te bepalen wat er aan de hand is en of er sprake is van verwaarlozing, misbruik of mishandeling. Maar het is belangrijk om iets te doen en advies te vragen, want vaak zie je het goed.

Heb je vermoedens van kindermishandeling? Twijfel niet en kom in actie! Bel gratis en anoniem met Veilig Thuis via 0800 2000 of chat via deze website. Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl is nog meer informatie te vinden over wat iemand zelf kan doen.

© 2020 Veilig Thuis Gelderland-Midden