Direct deze website verlaten

Signalen

(Kinder)mishandeling en huiselijk geweld is soms moeilijk te zien. Er zijn verschillende signalen die kunnen opvallen. Stil en teruggetrokken gedrag of juist heel druk gedrag. Schrikken van aanrakingen, vaak verwondingen hebben en daar een ongeloofwaardige verklaring voor geven. Maar ook een onverzorgd uiterlijk, vieze, kapotte kleren en ongewassen haren en lichaam. Ouders die schreeuwen tegen hun kind en/of vaak negatieve dingen zeggen over hun kind; een partner die je nooit buiten ziet of iemand die een angstige of depressieve indruk maakt.

Bij ouderen kunt u denken aan een oudere die er slecht verzorgd uitziet, blauwe plekken op vreemde plaatsen heeft, somber en/of lusteloos gedrag vertoont. Zij kunnen angstig, schrikachtig of onderdanig gedrag naar de verzorgende laten zien. Ook kan er sprake zijn van financiële uitbuiting.

Dit kunnen allemaal signalen zijn dat het bij een gezin, een relatie of een oudere niet goed gaat. En dit zijn maar een paar voorbeelden. Elke situatie is uniek en over elke situatie kunt u bellen met Veilig Thuis om de situatie te bespreken.

© 2019 Veilig Thuis Gelderland-Midden